SSI HUNGARY ÉVES FÓRUM 2016

2016. FEBRUÁR 11.

Az SSI Hungary Éves Fórum 2016 rendezvényét február 6-án, a SeaWatch Búváráruházban tartották. Az idén már 13. alkalommal megtartott rendezvény résztvevőit Szabó-Latosinszky Attila, az SSI Magyarország tulajdonosa köszöntötte. Beszámolójában értékelte a 2014-ben bekövetkezett tulajdonos váltás óta eltelt időben, illetve a 2015 évben az oktatási rendszerben alkalmazott digitális rendszer (jelentkezés, anyagok elérhetősége, hallgatók figyelemmel kísérése, pénzügyi elszámolás, stb.) és tananyagok területén történt további jelentős fejlesztésekről és fejlődéséről. (Az SSI búvároktatási rendszer digitális „átalakításáról” részletesebben írtunk oldalunkon az előző Fórum beszámolójában – Szerk. megjegyzése)

A digitális tananyagok általános használata miatt a meglévő nyomtatott tankönyvek másodlagos jelentőségűekké váltak, így azok jelentős kedvezményekkel vásárolhatók meg a készletek erejéig. Szabó Attila felhívta a figyelmet egy érdekes és jó új lehetőségre is: „bárki” ReactRight, vagy ScubaRanger oktató lehet, anélkül, hogy SSI oktatóvá válna.

Ezután Molnár György az Extrended Range-ről (XR) tartott előadást. (Az XR lényege az, hogy túlmutat a kedvtelési célú sportbúvárok lehetőségein és céljain, de még messze nem éri el a technikai búvárok „lehetőségeit”. Ezek a területek elsősorban a barlangi- , a mély- és roncsmerüléseknél jelentkezhetnek a leggyakrabban. Szerk. megjegyzése) Az ilyen elképzelések megvalósításához, a határok kitolásához tud segítséget nyújtani – mind a felszerelések, mind pedig az oktatás területén – a MARES és az SSI XR. A tanfolyamok rendszerének ismertetése mellett azok meghirdetéséhez, megtartásához, a felszerelések sikeres forgalmazásához is hasznos útmutatásokkal, technikákkal szolgált az előadó.

Az újdonságnak számító SSI Freediving búvároktatásról és felszereléseiről Csernák Csaba freediver búvároktató tartott előadást. Felhívta a figyelmet egy téves elképzelésre, hogy ezek a szabadtüdős merüléseket kizárólag a fiatalok, a kiváló formában lévők gyakorolhatják, vagy profi sportolóknak való. Lehetnek olyanok, akiket ez az út vezet el a víz alatti felfedezések világához, a légzőkészülékes merülésekhez. Az előadó részletesen bemutatta az SSI Freediving búvár- és búvároktatói rendszer felépítését, ismertette a tanfolyamok képzési rendszerét. Az előadás végén a a szabadtüdős búvárkodáshoz használható speciális felszerelések – ezen belül a MARES gyártmányok – bemutatására is sor került.

Az összes előadó hangsúlyozta, hogy bár a MARES az SSI tulajdonosa, így szoros kapcsolatban működnek, viszont a búvárbázisoknak az oktatáshoz nem kizárólag a tulajdonos cég felszereléseit kell használniuk, illetve más búvárfelszerelés gyártók termékeit is szabadon árusíthatják.

Az előadások után került sor a 2015-ös esztendő legeredményesebb SSI búvároktatóinak és búvárcentrumainak az elismerések átadására. Az elismerésben részesültek az alábbiak:

Century Instructor: Zakál Anikó, Sopronyi Richard, Vígh János, Takács Richard, Keczely András, Kisparti Zoltán, Völgyes Ádám, Kender Gábor, Hegedűs Katalin, Asztalos Dénes, Gottlieb István, Márkus László, Naszály János, RuskaViktória

Silver 300 Instructor: Vörös Imre, Mózes Gábor, Mecséri Attila, Kovács Birkás Róbert, Szabó Csaba, Szekeres György, Kiss Szilveszter

Gold 500 Instructor: Bálint István

Platinum1000 Instructor: Wengrin István és John Róbert

Legeredményesebb DiveCenterek:
1.Buborék Diving Center
2. Aqua Dive Búvár Egyesület
3. PICCO Búvárszerviz & DiveCenter

Szerkesztőségünk az elismerésben részesülteknek gratulál!

A rendezvény hivatalos részének befejezése után a szervezők büfével zárták a találkozót, mely keretében gyorsan kialakultak az egyéni beszélgetések. A Fórum alatt a korábbi évekhez hasonlóan a búvároktatók idén is nagy kedvezményekkel vásárolhattak felszereléseket.

Szerkesztőség