SPORTOS HÉTVÉGE

2016. JANUÁR 27.

Január negyedik hétvégéjén több érdekes búvár-búvársport esemény történt. Medencébe szálltak a víz alatti rögbisek, kiválóan szerepeltek a Világkupán az uszonyosúszók és szabadtüdővel jég alá merült a Kövesdi Vasember…

Víz alatti rögbisek és vízilabdázók összecsapása. Sportágtörténeti összecsapást rendeztek (január 23-án  a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A magyar víz alatti rögbi válogatott ugyanis barátságos mérkőzésre hívta ki a Honvéd vízilabdázóit, az olimpiai és világbajnokokat is a soraiban tudó felnőtt csapat pedig elfogadta a felkérést. A mérkőzést 6:1-re a Tiszavirág SE. nyerte, de a Honvéd Vízilabda játékosai jól állták a sarat, és kiderült az is, mennyi mindent tanulhatnak a rögbisek a pólósoktól. (Forrás: nezetisport.hu és uwr.hu)

Uszonyosúszó Világkupa. A lengyelországi Poznánban rendezett idei első Uszonyosúszó Világkupán kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők. A versenyről az eredményekről egy korábbi írásunkban beszámoltunk.

Szabadtüdővel a jég alatt. Kétévi – a jég hiányból adódó szünet után – ismét jég alá merült a Kövesdi Vasemberként becézett Bajzát László. (Számításunk szerint ez már a kilencedik alkalom volt. Remélhetően jól számoltunk. Szerk. megjegyzése) A Kavicsos-tóban nagyszámú nézősereg előtt ezúttal 27 métert úszott szabadtüdővel és búvárruha nélkül Bajzát rossz látási viszonyok között a 15 centiméteresre hízott jég alatt két lék között.

A Kövesdi Vasember egy korábbi hasonló – búvárruha nélkül, szabadtüdővel végrehajtott – merüléseiről itt olvashatnak. A mostani, januári bemutatóról-merülésről további részletek pedig ide kattintva érhetnek el. (Forrás: boon.hu)

Szerkesztőségi összeállítás