ÚJ GUINNESS REKORD KÍSÉRLET – 200 BÚVÁR EGY SORBAN

2016. SZEPTEMBER 30.

Új Guinness rekord beállítására tettek kísérletet szeptember 25-én a ciprusi búvárok. A terveik szerint a sziget minden pontjáról érkező kétszáznál is több kedvtelési és hivatásos búvára alkotott mintegy öt méter mélyen, tíz percig láncot a víz alatt. Nem csak a rekordok könyvébe akartak bekerülni akciójukkal, hanem fel kívánták hívni a figyelmet a búvárkodás szépségeire és a kellemes időjárása és vízhőmérséklete miatt az egész évben merülhető ciprusi merülőhelyekre. (Forrás: ciprus-mail.com)  Amennyiben a ciprusi búvárok akcióját a Guinness hitelesíti, akkor azzal megdöntik az olasz búvárok idén február végén a Toszkán szigetek legnagyobbikán, Elbán beállított rekordját. Akkor ott egy kötél mellett 173 búvár sorakozott fel a víz alatt. (Az alábbi videón az olasz búvárok rekordmerülése látható.)

Az olaszok célja is – a rekordon kívül – az volt, hogy búvárkodás szépségére felhívják a figyelmet. Az olaszok ezzel a merüléssel döntötték meg a francia GPP búvárok (Le Groupement des professionnels de plongée) 2013-ban 110 fővel beállított rekordját.

Az idei év folyamán az egyiptomi búvárok is egy érdekes, nagy létszámú, egyidejű merülést hajtottak végre még március 19-én Hurghada partjainál. Ők nem rekordot akartak felállítani, hanem fel kívánták hívni a figyelmet, hogy együtt meg van a lehetőségünk arra, hogy jobbá tegyük a világunkat. (A videón az egyiptomi búvárok merülése is látható.)

Forrás: Szerkesztőségi összeállítás