HALÁLOS BALESETEK

2010. AUGUSZTUS 21.

Egy 45 éves férfi az Adrián, Zára (Zadar) közelében lévő Nin partjainál, egy 21 éves fiatalember pedig a Brac és Solta szigete közötti vizeken, Mrduja-sziget közelében járt szerencsétlenül.

A zárai rendőrkapitányság közlése szerint a 45 éves férfi eltűnését csütörtökön éjfél körül jelentette a felesége. A házaspár Ninben bérelt apartmant, és csütörtök délután még együtt fürdött a Zdrijac-öbölben. A megbeszéltek szerint az asszony ezután az apartmanban várt férjére, aki búvármaszkkal még visszament a vízbe. Miután nem tért vissza, felesége bejelentését követően a rendőrök péntek reggel hajóval és helikopterrel kezdték meg a kutatást. A jelentés szerint 11 óra után, Nin közelében a tengerben találták meg a rendőrök a férfi holttestét.

A Ninnél eltűnt férfi megtalálásával nagyjából azonos időben, egy merülés során halt meg egy 21 éves magyar búvár Mrduja-sziget közelében pénteken - közölte az index.hr honlapja. A lap információja szerint a fiatal férfi a délelőtti órákban végzett merülést búvároktatóval és más búvárokkal. A víz alatt rosszul lett, s a parton ugyan gyors orvosi segítségben részesült, de az életét már nem tudták megmenteni. A horvát Tengerügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium a hírt megerősítve azt közölte az internetes lappal, hogy a fiatal magyar búvár halála miatt vizsgálatot indítottak.


Forrás: hvg.hu

Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak, az elhunytak pedig nyugodjanak békében, az örök világosság fényeskedjék nekik… (Szerkesztőség)