ARANYAK AZ USZONYOSÚSZÓ EB-N

2017. JÚLIUS 6.

Az uszonyosúszó Európa-bajnokság Lengyelországban jól indult a magyar válogatottnak. Senánszky Petra és a friss magyar állampolgár Bukor Ádám is nyert, mindketten fölényesen. Kettőből tehát két arany meg van.

A világcsúcstartó Senánszky Petra 100 méteren az első versenynapon volt érdekelt, amit fölényesen nyert meg a döntőben, hisz majd egy testhosszal csapott elsőként a célba. A férfiaknál Bukor Ádám állt rajthoz 400 méteren,s aranyérmet szerzett.

A kontinensviadalra csak azért utazott ki Bukor Ádám, mert ő a két hét múlva startoló Világjátékokon nem indul, hisz nemrég lett csak magyar állampolgár. Senánszky pedig ismét saját világrekordját próbálta meg megdönteni.

A magyar uszonyosúszó válogatott többi kerettagja  pihen és készül a két hét múlva induló Világjátékokra, ahol újabb magyar aranyakra lehet számítani.

2017. JÚLIUS 7.

A lengyelországi Wroclavban harmadik napja tartó Uszonyosúszó Európa-bajnokságon Bukor Ádám a világcsúcs brutális megjavításával 1500 m felszíni úszásban is az élen végzett, így újabb aranyérmet szerzett.

2017. JÚLIUS 15.

Ismét aranyat úszott az uszonyosúszó válogatott fiatal és új tagja Bukor Ádám. Versenyzőnk most 800 méteren állt rajthoz, és igazából semmi és senki nem veszélyeztette azt, hogy ne tudjon triplázni. Bukor Ádám így három arannyal fejezte be a lengyelországi Európa-bajnokságot.

Forrás: buvar.hu