SSI MAGYARORSZÁG MEETING, BUDAPEST 2017.

2017. FEBRUÁR 8.

Az SSI Magyarország meeting, Budapest 2017. rendezvényt február 4-én, a SeaWatch Búváráruházban tartották. Ez már sorrendben a 14. alkalom volt, hogy az SSI éves fórumát megrendezte. A megjelent búvároktatókat Szabó Attila, az SSI tulajdonosa köszöntötte és ismertette-részletezte a nap programját. A rendezvény „jelmondata” találóan foglalta össze a később elhangzókat: „Új év – új lehetőségek! Légy digitális, hogy valós lehess!”

Az előző években elkezdődött a búvároktatási rendszer „digitális átállásához” több téma kapcsolódott (új világhálós oldal és új felületek, a mySSI regisztráció, az búvároktatók és búvárok digitális kapcsolata, a merülési napló, OR kód stb.), melyről Molnár György tartott tartalmas előadást, ami akár képzésnek, oktatásnak is megfelelt.

Az SSI búvároktatók előtt már ismert, a hivatásos és nem hivatásos búvárok által megköthető biztosítás (Dive Assure) működésének és lehetőségeinek ismertetésével folytatódott a fórum. Fontos megemlíteni, hogy ezt a biztosítás nem csak SSI búvárok részére érhető el.

Az újdonságok között fontos megemlíteni a rEvo újralégző oktatás és készülékbiztosítás lehetőségéről szoló tájékoztatást.

Szintén az újdonságok közé tartozik az SSI ökológia programjainak (Marine ecology, Fish indentification, Shark ecology, Coral indentification, Sea turtle ecology) beindulása, a búvároktatási rendszer támogatásával, szponzorációjával. Ezek a programok – pontosabban képzések – a víz alatti világ egy-egy fontos részének felfedezését, megismerését teszik lehetővé a résztvevők számára.

Az SSI digitális tananyagainak általános használata miatt a meglévő nyomtatott tankönyvek másodlagos jelentőségűekké váltak, így folytatódik azok jelentős kedvezményekkel történő értékesítése a Búváráruházban.

Az SSI búvárbázisok közül ezúttal – a jól ismert punati – Octopussy Diving Center Búvárbázis számolt be újdonságairól és ajánlatairól.

Érdekes előadást tartott Gönczy Attila búvároktató (Cousteau Akadémia) a Lupa-tónál részben elkészült, de további fejlesztések alatt álló, a sajtó által „szuper strandnak” elnevezett létesítményben kialakítandó igényes búvárbázisról.

Az előadások után került sor a 2016-os esztendő legeredményesebb SSI búvároktatóinak és búvárcentrumainak az elismerések átadására. Az elismerésben részesültek az alábbiak:

Century Instructor: Csordás levente, Túri János, Tóvári Sándor, Kuti Kinga, Csegezi Ákos

Silver 300 Instructor: Szabó Bálint, Fekete Attila

Platinium 1000 Instructor: Nagy András, Balogh Zoltán, Fazekas Tíbor

Legeredményesebb SSI oktató 2016-ban:
1. John Róbert
2. Balogh Zoltán
3. Nagy András PICCO

Az elismerések körében egy újdonság is megjelent, a "legdigitálisabb DC": amit az AquaDive Divecenter kapott.

Az elismerésben részesülteknek Szerkesztőségünk gratulál!

A korábbiakhoz hasonlóan a rendezvény hivatalos részének zárása után a szervezők büfével látták vendégül a résztvevőket, mely jó alkalmat biztosított egyéni, vagy kiscsoportos beszélgetésekre is. A Fórum alatt az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a búvároktatók ezúttal is jelentős kedvezményekkel vásárolhattak felszereléseket.

Szerkesztőség