ELKEZDŐDÖTT A TÁJÉKOZÓDÁSI BÚVÁRÚSZÓ EURÓPA BAJNOKSÁG

2016. SZEPTEMBER 8.

Az idei felnőtt és junior Tájékozódási Búvárúszó Európa Bajnokságot szeptember 03-10-e között, Németországban, a Berlin mellett lévő a Störitzsee-nél rendezik. A felnőttek és juniorok számára az országos bajnokság volt az Eb-re az utolsó kvalifikációs lehetőség.

Az eredmények alapján összeállított magyar válogatott keret tagjai:
Felnőtt nők: Wágner Zsófia (Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület), Hatházi Katalin (Amphora Búvárklub), Berekméri Dóra (Amphora Búvárklub), Gurisatti Lilla (DVCSH Uszonyos és Búvárúszó Sportegyesület), Debreczeni Hajnalka (Búvársuli Sportegyesület)
Junior lányok: Borza Ágnes (Amphora Búvárklub), Nyikes Julianna (Amphora Búvárklub), Hofmeister Alíz (Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület)
Felnőtt férfiak: Balázs Péter (Amphora Búvárklub), Dunszt Károly (Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület), Holczmüller Antal (Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület), Gurisatti Róbert (Búvársuli Sportegyesület)
Junior fiúk: Várszegi Vendel (Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület), Szász Tamás (Csepel Barakuda Búvár Sportegyesület)

Kosztin Tibor csapatvezető a verseny előtt elmondta: a magyar versenyzők ismerik az Eb helyszínéül szolgáló Berlin melletti tavat, hiszen szerepeltek ott világkupán és 2011-ben pedig ugyancsak ott rendezték a felnőtt világbajnokságot. A szakvezető szerint jól sikerült a felkészülés, legjobbjaink az elmúlt időszakban heti 8-10 edzéssel készültek a megmérettetésre

A hétfői kezdés óta, a szerdai napig Dunszt Károly és Hatházi Katalin révén már két bronzérmet szerzett a magyar válogatott. Dunszt Károly a felnőtt férfi csillag gyakorlatban ért el harmadik helyezést, míg Hatházi Katalin a felnőtt nőknél az 5 bója versenyszámban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

2016. SZEPTEMBER 10-11.
FRISSÍTÉS

Csütörtökön, 8-án megszületett az első aranyérem: a szlalom versenyszámban a felnőtt férfiak között Balázs Péter kiváló idővel végzett az első helyen. A juniorok között is van már érme a magyaroknak: ugyanebben a számban Várszegi Vendel a harmadik helyet szerezte meg.

Pénteken, 9-én a csoportos tevékenység versenyszámban a felnőtt női négyesünk – Berekméri Dóra, Hatházi Katalin, Gurisatti Lilla, Wágner Zsófia – az oroszok és a németek mögött a harmadik helyet, a bronzérmet szerezte meg.

Az Eb eredményei nyomon követhetők:
http://www.speed-diving.com/liveresult/result.php

Szerkesztő megjegyzése: az Eb-ről szóló beszámoló a későbbiekben, az újabb eredmények alapján kiegészítésre kerül!

Forrás. buvar.hu