MBSZ KÖZLEMÉNY: A NASE WORLDWIDE HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁSA

2016. JÚLIUS 13.

A Magyar Búvár Szakszövetség megkereste a NASE Worldwide szervezetét, hogy hivatalosan is állasfoglalást kapjunk a NASE magyarországi működésével kapcsolatban. A mai nap (július 12.) folyamán a szervezet képviseletében Scott Evans az alábbi tájékoztatást adta:

A NASE Worldwide hivatalosan megszüntette az együttműködést a NASE Italy-val és célja, hogy saját központ megalapításával az Egyesült Királyságban és Európában tudjon terjeszkedni.

Az egykori partner, NASE Italy és ügyvezető igazgatója Vittorio Bianchini (Scuba Investments SLL) nem tudta teljesíteni a szerződésben foglaltakat. Ennek következtében a NASE Worldwide kiadott a jogsértés azonnali megszüntetésére vonatkozó figyelmeztetést, mely érint minden NASE védjeggyel ellátott terméket és szolgáltatás. Továbbá NASE Worldwide az alábbi, Mr Bianchini és a NASE Italy által alapított szervezeteket nem ismeri el:
- NASE ITALY
- NASE EUROPE
- NASE HUNGARY
- NASE EGYPT
- NASE TURKEY
Bármely, a fent említett szervezetekben képzett búvárt a NASE Worldwide nem ismer el hivatalosan. Ennek részben oka, hogy Mr. Bianchini helytelenül képviselte a NASE Worldwide-ot és nem tartotta be a NASE Worldwide képzési szabályzatát sem.

A fent említett szervezetek bármely tagja csatlakozhat a NASE Worldwide-hoz és egy hivatalos crossover vizsgát tehet, ha az előzetes feltételeknek megfelel. Fontos számukra az Egyesült Királyságban és Európában való terjeszkedés és ennek keretében egy új központ megnyitása.

July 12, 2016 Jacksonville, FL (USA)

Forrás: buvar.hu