MAGYAR BÚVÁRVERSENYZŐK SIKEREI

2016. JÚNIUS 24.

Egy kivétellel magyar győzelmeket hozott az Alsónémediben megrendezett tájékozódási búvárúszó Világkupa. A vk-sorozat harmadik, magyarországi állomásán öt ország versenyzői ugrottak vízbe.

Csillag versenyszámban a férfiaknál Holczmüller Antal révén magyar győzelem született. A nőknél is volt magyar dobogós: Gurisatti Lilla bronzérmet szerzett. A szlalom gyakorlat során a férfiaknál hármas magyar sikernek örülhettünk: Dunszt Károly győzött Holczmüller Antal és Mede Márton előtt. A nőknél Hatházi Katalin első, Berekméri Dóra harmadik lett. A csoportos tevékenységben is mindkét nemnél a hazai búvárúszók diadalmaskodtak. A férfiaknál a Csepel nyert, míg az Amphora bronzérmes helyen végzett. A nőknél az Amphora megelőzte valamennyi riválisát. A verseny részletes eredményei itt érhetők el.

Második helyezést ért el a magyar férfi válogatott a hétvégén megrendezett Budapest International Open elnevezésű nyílt nemzetközi víz alatti hoki tornán. A Szentendrén lebonyolított viadal – amelyen tíz ország, Svájc, Belgium, Anglia, Franciaország, Szlovénia, Szerbia, Kolumbia, Törökország, Hollandia és Magyarország játékosai vettek részt – a magyar női és férfi válogatott számára remek szintfelmérő, valamint felkészülési alkalom volt a jövő évi magyarországi rendezésű Európa-bajnokság előtt. A pénzdíjazásnak, illetve a kiemelkedő szervezésnek köszönhetően a rangos budapesti versenyre olyan csapatok és játékosok is neveztek, akikkel eddig nem volt szoros kapcsolata a magyaroknak, de a gyakorlás szempontjából igencsak hasznos volt a részvételük.  A verseny részletes eredményei itt érhetők el.

Forrás: buvar.hu