BÚVÁR VERSENYSPORT: VIZI ALATTI HOKI, USZONYOS VILÁGKUPA

2016. MÁRCIUS 22.

Vizi alatti hoki. Megint kiemelkedő eredményt ért el a magyar női víz alatti hoki válogatott. Március 6-7-én az 5. Madridi Nyílt Nemzetközi Bajnokságon az induló 17 csapat közül a harmadik helyen végzett.

A lányok (Filetóth Nikoletta a csapatkapitány, Csombor Renáta, Dömötör Rita, Schronk Edina, Petrányi Réka, Koppány Katalin, Vince Gitta, Koncz Viktória, Nagy Zsuzsanna, Kárpáti Emma, Gara Viktória) az erős mezőnyben csupán gólkülönbséggel szorultak le a második helyről, de így is bizonyították, hogy nem volt véletlen a tavaly szeptemberben Pármában aratott diadal. Legjobb női hokisaink számára kemény felkészülési hónapok várnak, ugyanis a következő versenyeken – a tervek szerint Csehországban és Olaszországban – is érmekért és európai elismerésért küzd majd a csapat.

Uszonyosúszó világkupa. Március negyedik hétvégéjén szervezték az olaszországi Lignano Sabbiadoroban az uszonyosúszó világkupa sorozat harmadik állomását.  Magyarországról hat klub, tizenhat versenyzője utazott a nemzetközi megmérettetésre. A verseny első napján négy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar búvárúszók. Ezen a napon Senánszky Petra (képünkön) az 50 méteres uszonyos gyorsúszásban megjavította a saját világcsúcsát. Az új rekord 21.26 másodperc, ami egy tizeddel jobb az előző csúcsnál.

A verseny második napján versenyzőink újabb tizenöt érmet szereztek. Így a versenyről összesen tíz arany-, tizenegy ezüst- és négy bronzéremmel érkeztek haza versenyzőink. A világkupáról részletes beszámolót olvashatnak és a pontos versenyeredményeket is megtalálják az érdeklődők a Magyar Búvár Szakszövetség buvar.hu világhálós oldalán.

Forrás: buvar.hu