X. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA

2015. FEBRUÁR 25.

A nem olimpiai sportágak között – évtizedekre visszanyúló eredményei alapján – Magyarország egyik legsikeresebb sportága az uszonyosúszás. Az elmúlt időszakban junior és felnőtt korú versenyzőink aranyérmekkel, világcsúcsokkal tértek haza a különböző világjátékokról, világkupákról, világ- és Európa-bajnokságokról.

Minden sportoló számára plusz motiváció, különleges érzés hazai környezetben versenyezni. Ezért is fontos, hogy versenyzőink ismét Egerben mérhetik össze magukat a sportág legjobbjaival a X. CMAS Uszonyosúszó Világkupán.

Az Magyar Búvár Szakszövetség és Eger hatékony együttműködése eredményeként az elmúlt három évben több nemzetközi uszonyosúszó versenyt és a hatalmas sikerű 2013-as víz alatti hoki világbajnokságot rendezték meg a városban. A 2015. február 27. és március 1. között az egri Bitskey Aladár uszodában sorra kerülő uszonyosúszó világkupa folytatni kívánja a korábbi évek hagyományait.

Az idei jubileumi X. CMAS Uszonyosúszó Világkupa nemzetközileg is az év egyik legjelentősebb sportági eseménye lesz. Az európai csapatok népes mezőnyét az idén dél-amerikai, afrikai és ázsiai nemzetek is gyarapítják, így összesen négy kontinens 21 országának 60 csapatában több mint 420 sportoló és csapatvezető részvételére számíthatunk. Ezek a számok azt jelentik, hogy ez lesz minden idők legrangosabb világkupája, hiszen soha ennyi ország nem indult még el egyik vk-n sem!

A pénteki regisztrációt és edzést követően szombaton reggel 9 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődik meg a világkupa, amelyen szombaton és vasárnap egész nap zajlanak majd a versenyszámok – remélhetőleg szép magyar sikerekkel.

Forrás: buvar.hu