VÍZ ALATTI KARÁCSONYFA – IDÉN HUSZADSZOR

2014. DECEMBER 15.

Idén már huszadik alkalommal szervezték meg közösen hagyományőrző víz alatti karácsonyfa állításunkat a Tiburon- (vezetője Töröcsik András búvároktató) és a Lagoon (vezetője Nagy Gábor búvároktató) búváriskolák.

A karácsonyi megemlékezés a hazai könnyűbúvár klubok megjelenésétől kezdve elterjedt szokás volt. Ezekben az ünnepi szokásokban hozott nagy változást az 1994-es esztendő, amikor Töröcsik András a víz alatti karácsonyfa állítás ötletét „hazahozta.” Magyarországra a mai értelembe vett karácsonyfa Németországból, Bécsen keresztül érkezett. Ehhez hasonló volt az útja víz alatti karácsonyfának is: az ötletet a búvároktató egy ausztriai merülőhelyen fedezett fel. Az elgondolást tett követett, annak az évnek a decemberében a Csepeli Sóderbányatóban a tiburonosok és a lagoonosok közösen süllyesztették a tó mélyére az első magyar búvárkarácsonyfát. Az ötlet gyorsan népszerű lett, az évek során sok búvárklub, búváriskola állított már karácsonyfát a hazai bányatavakban.

Az idei, a huszadik – és természetesen a Csepeli Sóderbányatóban történt – hagyományőrző karácsonyfa állításról Töröcsik András és Nagy Gábor a legnagyobb közösségi oldalon számolt be. A képek tanúsítják a kellemes és baráti hangulatú, jól sikerült ünneplést…


Forrás, képek: Facebook