2014 BÚVÁRSPORTOLÓI

2014. NOVEMBER 18.

A Magyar Búvár Szakszövetség megválasztotta az idei év legjobb sportolóit. A felnőtt uszonyosoknál tarolt a Debreceni Búvárklub. A nőknél Senánszky Petra, míg a férfiaknál Kosina Gergő lett az Év Sportolója. Mindkét uszonyos edzője Kókai Dávid. A junioroknál Balogh Máté (Bácsvíz KVSC, edző: Székely Lilla) és Kardos Laura (Mátrai Erőmű Búvár Klub, edző: Veress András) lett első.

Tájékozódási búvárúszásban a férfiaknál az Amphora Búvár Klub világklasszisa, Balázs Péter, a hölgyeknél – ugyancsak az Amphora színeiben versenyző – Hatházi Katalin érdemelte ki az Év Sportolója címet. Mindét tájékozódó búvárúszó edzője Kosztin Tibor. A junior fiúknál Német Roland (Csepel Barakuda Búvár SE, edző: Császár Andor), a lányoknál Gurisatti Lilla (DVCSH UBSE, edző: Gurisatti Gyula) lett a 2014-es év legjobbja.

Víz alatti hokiban duplázott a Józsefvárosi Vízihoki és Tömegsport Egyesület, miután Kovács Zoltán és Szilvási Anita lett az Év Sportolója, a víz alatti rögbiseknél pedig az UWR Tiszavirág Se játékosa, Kis Zoltán az idei legjobb.

Az Év Sportolói Díjak átadására 2014. november 21-én, az MBSZ évzáró ünnepségén kerül sor. Szerkesztőségünk gratulál az elismerésben részesült versenyzőknek!


Forrás: buvar.hu