MEGVÁLTOZOTT AZ SSI TULAJDONOSA

2014. JANUÁR 13.

Még az elmúlt év utolsó, az idei esztendő első napjaiban számos búvár világhálós oldalon egy – szerintünk – érdekes írás jelent meg, nevezetesen, hogy a nagy múltú, az 1949-ben alapított olasz MARES felszerelésgyártó cég megvásárolta az Scuba Schools Internationalt (SSI) búvároktatási rendszert.

A MARES világhálós oldalán olvasható Doug McNeese és Robert Stoss, az SSI vezetők és Gerald Skrobanek, a MARES  tulajdonosa által együtt közzétett tájékoztató szerint a változás 2014. január 1-én lép érvénybe.

Az anyagból kiderül, hogy a kölcsönös előnyök szem előtt tartása mellett született ez a megállapodás. A tájékoztatás szerint az SSI, illetve a bázisai által korábban kötött – elsősorban felszerelés beszerzési – szerződéseit nem érinti a megállapodás, a jövőben sem lesz „kötelező” kizárólagosan a MARES búvárfelszereléseinek vásárlása-használata-forgalmazása. Ugyanakkor a MARES kereskedőinek sem kötelező kizárólag az SSI  búvároktatókkal a kapcsolattartás. A tulajdonos váltás után is az SSI korábbi vezetősége és a jelenleg a világon működő SSI irodák (képviseletek) nem változnak.


Forrás: mares.com