MÉG EGYSZER A VIZI HOKI VB-RŐL

2013. OKTÓBER 8.

A 18. CMAS Víz Alatti Hoki Világbajnokság sikeresen zajlott le augusztus 23-szeptember 1. között Eger városában 17 nemzet 68 csapatának részvételével. A város két hétre megtelt a több mint 1100 akkreditált versenyzővel, sportvezetővel és további közel 600 külföldi szurkolóval, akik azért utaztak hazánkba, hogy részesei legyenek a sportág legrangosabb, kétévente megrendezésre kerülő eseményének. A tengerentúli országok atlétái már egy héttel a világbajnokság rajtja előtt megérkeztek, hogy tökéletesen felkészült állapotban kezdhessék a versenyzést.

Két helyszín, a Bitskey Aladár Uszoda és a strand adott otthont a kilenc napon keresztül reggeltől estig folyó mérkőzéseknek, melyek magas színvonalú, minőségi játékot, sportszerű küzdelmet hoztak. Nagyszerű volt a sportág legjobbjait testközelből látni medencébe merülni.

Az esemény végeztével számolatlanul érkeztek a gratuláló üzenetek a szervező csapathoz, a közösségi és videó megosztó oldalakon pedig folyamatosan növekszik az eseménnyel kapcsolatos megtekintések, hozzászólások száma. Az online közvetítési adatok alapján a sportág történetének legnézettebb eseménye lett a magyarországi Világbajnokság. A közvetítéseket a torna ideje alatt 176 országban 85 000 tekintették meg, ez több mint 1,2 millió műsorpercet jelent.

„Szervezőként nagy örömmel töltött el, hogy otthont adhattunk ennek a világeseménynek, és hogy ennyi emberrel sikerült népszerűsíteni és megszerettetni ezt a hazánkban hagyományokkal nem rendelkező, kevésbé ismert sportágat. Reményeink szerint a sikeren felbuzdulva új távlatokat nyithatunk a sportág hazai fejlődésében. A víz alatti hoki család minden tagjának kívánunk további sikereket, nagyszerű versenyeket és reméljük, hamarosan viszontlátjuk egymást egy hazai szervezésű versenyünkön.” – összegezett a Magyar Búvár Szakszövetség vezetése.

A 8 kategória döntőinek végeredményei:
U19 nők: Új-Zéland-Kolumbia 5–2
U19 férfiak: Új-Zéland-Kolumbia 0–1
U23 nők: Új-Zéland-Kolumbia 4–0
U23 férfiak: Új-Zéland-Ausztrália 4–2
Masters nők: Ausztrália-Dél-Afrika 7–2
Masters férfiak: Hollandia-Ausztrália 1–4
Elite nők: Nagy-Britannia-Új-Zéland 2–3 h.u.
Elite férfiak: Franciaország-Új-Zéland 2–1

    Arany Ezüst Bronz
1.
Új-Zéland
4
2
0
2.
Ausztrália
2
1
1
3.
Kolumbia
1
2
1
4.
Franciaország
1
0
1
5.
Nagy-Britannia
0
1
3
6.
Dél-Afrika
0
1
2
7.
Hollandia
0
1
0

A magyar válogatott 3 kategóriában indított csapatot, az Elite nők a 14., az Elite férfiak a 13., míg a Szenior férfi csapat a 9. helyet szerezte meg.


Forrás. buvar.hu