EZÚTTAL ELFOGLALJÁK EGERT?

2013. AUGUSZTUS 22.

Amennyiben egy kis túlzást megengednek nekünk, akkor megerősítjük a címben állítottakat: igen, úgy tűnik, hogy most elfoglalják Egert. No, most nem az egri vár a cél, hanem az egész város, de legalább is „vizes” létesítmények, a Bitskey Aladár uszoda és Termál Fürdő.

Igaz, nem lófarkas kopják alatt érkező turbános-jatagános törökök harcosok a foglalók – tudjuk, náluk már sok száz évvel ezelőtt is magas szintű volt a fürdőkultúra – hanem a világ minden pontjáról a hoki ütőikkel ideérkező búvárversenyzők. Korábban már beharangoztuk (ne tévedjünk, nem félrevertük a harangokat!), hogy idén a Magyar Búvár Szakszövetség rendezheti meg a Víz alatti Hoki Világbajnokságot. Megjegyzésre és kiemelésre érdemes, hogy ez lesz az eddigi magyar rendezésű búvárversenyek közül a legnagyobb.

A világverseny augusztus 24-e és szeptember 1-e között lesz, melyre 17 ország 68 csapatának közel 1000 versenyzője érkezik.

Kíváncsi, hogy milyen egy víz alatti hoki összecsapás? Ismerkedjen meg ezzel a hazánkban azért nem annyira ismert búvársportta!

A visszaszámláló óra gyorsan pörög, s rövidesen elkezdődnek a megmérettetések, amit az érdeklődők folyamatos élőközvetítés segítségével kísérhetnek figyelemmel: http://live.cmas.org/ (az oldalon a napi közvetítés programja is megtalálható), a verseny hivatalos világhálós oldala: http://www.uwhworlds2013.com/

2013. AUGUSZTUS 27.

A világbajnokág megnyitójának képgalériáját itt nézheti meg!


Szerkesztőségi összeállítás