DR. NYÍRI IVÁN A MAGYAR JELÖLT A CMAS ELNÖKI TISZTÉRE

2012. JANUÁR 24.

A Búvár Világszövetség (CMAS) 2013-ban tartja esedékes, tisztújító közgyűlését. A „választási kampány” az Orosz Szövetség elnökének és az Ír Szövetség jelöltjének bejelentkezésével már megkezdődött.

A Magyar Búvár Szakszövetség 2012. január 12.-i elnökségi ülésén időszerűnek érezte saját jelölésének megtételét. Egyhangú állásfoglalásával az elnökség megbízta dr. Nyíri Ivánt, a Magyar Búvár Szakszövetség 2001 óta három alkalommal, - meggyőző többséggel mindannyiszor - újraválasztott elnökét, a Búvár Világszövetség Alelnökét, hogy induljon a 2013 áprilisában sorra kerülő tisztújításon az elnöki pozíció megszerzéséért. A Szakszövetség a tisztség elnyeréséhez a jelöltnek minden segítséget megad.

Dr. Nyíri Iván három csillagos búvár, a Szakszövetségnek tizenkettedik éve elnöke, a Nemzeti Sportszövetség (NSSz) elnökségi tagja, akit 2012. január 19.-én megtartott NSSz választáson, a „Nem Olimpiai Sportágak” egyik delegáltjának választottak a Magyar Olimpiai Bizottságba. Szervezőbizottsági elnöke volt a 2011. évi, Hódmezővásárhelyen nagy sikerrel megrendezett Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságnak.

Dr. Nyíri a Világszövetség Elnökségének 2005-óta tagja. Három éve választották meg a CMAS alelnökének, ahol a Világszövetség stratégájának a kialakítása és a globális információáramlás-tájékoztatás tartozik a feladatai közé.

 


Forrás: buvar.hu