Megalakult a Magyar Technikai Búvárok Szövetsége


Az utóbbi időben egyre inkább a figyelem középpontjába került a technikai búvárkodás. A technikai búvárkodás pontos definíciójának meghatározása nem egyszerű feladat. Általában a búvárok egyet értenek abban, hogy technikai búvárkodásnak nevezünk minden olyan merülést, ahol nem lehet a merülést megszakítva feljönni a felszínre. Így a legtöbb zárttérben történő merülés, a dekompressziós mélymerülések is a technikai búvárkodás körébe tartoznak.

A technikai búvárkodás nem tömegsport, ennél fogva nem lehet egy kalap alá venni a sportbúvárkodással. Magyarországon egyelőre csak nagyon kis számban vannak olyan oktatók, búvárok, akik rendelkeznek tapasztalatokkal a technikai búvárkodás területén. Mivel az érdeklődés igen nagy, úgy éreztük, hogy szükség van egy olyan nonprofit, oktatási rendszerektől független szervezetre, amely segíti és támogatja a technikai búvárokat, illetve részt vesz technikai búvár expedíciók megszervezésében.

A szövetség mindenki számára nyitott. A szolgáltatásokat, amelyeket a jövőben nyújtunk, bárki igénybe veheti. A szövetségnek tagja lehet bárki, aki az alapszabályban leírt feltételeknek megfelel.

A tagok:
Bartók János - elnök · Brankovits István · Czakó László · Gyurgyik Péter
Mogyorósi Gábor · Németh Szabolcs · Szabó Zoltán · Szebeni Lehel - alelnök
Szikszai Tibor · Tihanyi Tibor - titkár · Sári Attila


BÚVÁRINFÓ, 2002. ÁPRILIS


SZERKESZTŐSÉG