10 ÉVES A MAGYARBUVAR.HU

2015. MÁJUS 15.

Ma, május 15-év van pont tíz éve, hogy elindult magyarbuvar.hu világhálós oldalunk. A bevezetőben akkor azt írtuk, hogy az akkor már sok éve gyűjtött és az oldalra rendezett anyagunkat igyekszünk majd folyamatosan bővíteni adatokkal, információkkal, eseményekkel és képekkel. Azt szerettük volna, s e célunk a tíz esztendő alatt sem változott, hogy a lehető legtöbb elérhető legyen arról, „ami magyar és mindent, ami búvár”. Messze nem állítjuk, hogy a munka vége felé járunk, de kezdetektől megsokszoroztuk az oldal indulóanyagát. (Köszönjük azoknak, akik anyagaikkal és képeikkel segítették munkánkat!) Az induláskor ígértük, hogy az oldalon nem lesznek reklámok és hirdetések, mivel nem üzleti célból hoztuk létre a magyarbuvar.hu-t. S ezt eddig betartottuk és a továbbiakban sem lesz e téren változás. Fontos azt is megjegyezni, hogy az oldal napjaink, a közelmúlt eseményeivel, történéseivel tudatosan nem foglalkozik.

Egy ilyen „évfordulós” összefoglalóban feltétlenül kell (illik) az oldal látogatottságáról is szólni. Nyilvánvaló, hogy az újdonságokat, híreket, programajánlókat és reklámokat tartalmazó, az aktualitásokat közlő világhálós oldalakkal a magyarbuvár.hu nem vetélkedhet. Nem is volt soha ez a célunk. Az viszont örömmel tölt el bennünket, hogy az oldalt naponta tízen-húszan,s van, amikor még sokkal többen is felkeresik. S ez igaz mindennapra a tíz évvel ezelőtti indulás minden napjára, s egy-egy látogató jó néhány oldalt tölt le - vannak akik több százat nyitnak meg - s hosszú időt töltenek el a magyarbuvar.hu-n. S talán még egy gondolat, ami – legalább is számunkra meggyőző, - hogy hasznos az oldal. Egyre gyakrabban találkozunk a világhálón, közösségi oldalakon, vagy előadásokban olyan anyagokkal, képekkel, melyek nyilvánvalóan a magyarbuvar.hu-ról származnak. Ez számunkra elismerés. Örömünk persze akkor lenne teljes, ha a forrást is ferltüntetné az anyagainkat használó… Mit is talál a T. Látogató, ha felkeresi a az oldalt? Az anyagok-információk (aloldalak) felsorolása az alábbi:

· Bevezető
· Történelem (a hazai búvárkodás fontos eseményei)
· Arcképcsarnok (neves magyar búvárok)
· Múzeum (búvár eszközök, események)
· Könyvtár (magyar szerzők búvárkönyvei, újságok, folyóiratok, kiadványok, buvarkonyvtar.hu, búvárkönyvek listája)
· Szemelvények (búvároktatás története, víz alatti barlangkutatás, búvárrégészet, búvárversenysport, búvármunkák)
· Szervezetek
· Szabályok
· Merülőhelyek
· Eltávoztak körünkből

Végezetül köszönetet mondunk eddigi T. Látogatóinknak, bízunk benne, hogy hasznosnak tartották a magyarbuvar.hu-n az időzést. Azoknak pedig, akik nem jártak még, vagy ritkán nyitották meg az oldalt jó szívvel ajánljuk az első, vagy újbóli látogatást. Természetesen a jövőben is folyamatosan bővíteni fogjuk az oldalt, hogy minél több felkerüljön a magyarországi búvárkodás történetéből.

Jó barangolást kívánunk a www.magyarbuvar.hu-n

Kollár K. Attila és Kollár Krisztián, az oldal készítői