A BÚVÁR KÖNYVESPOLCÁRA…

2010. ÁPRILIS 29.

A Búvárkönyvtár köteteit nézegetve figyeltünk fel arra, hogy még az elmúlt év végén egy új kötettel bővült a magyar nyelvű búvárkönyvek gyűjteménye. Az újdonság A magyar búvársport kézikönyve II. rész címet viseli, melynek - a még 1999-ben megjelent I. részhez hasonlóan - Ludvigh Zoltán a főszerkesztője.
A borító alcíme szerint a könyv a Magyar Búvár Szakszövetség 1999-2008. közötti éveinek versenysport eredményeit tartalmazza. Lugvigh Zoltán a Bevezetőben - többek között - az alábbiakat írta: „A búvársportban eltöltött 36 évem alapján kötelességemnek éreztem azt, hogy ezeket az eredményeket összerendezett formában megörökítsem.” Az új búvárkönyv tehát nem egy olvasmányos kötet, hanem egy hatalmas adattár, mely a nemzetközi élvonalban szereplő magyar búvárversenysport hazai és nemzetközi eredményeinek gyűjteménye, hiteles, hivatalos formában történő összefoglalása. Ezért ez a könyv is - az első részhez hasonlóan - a búvárversenysport kiemelkedően fontos dokumentumtára.
Elismerés illeti a kötet szerkesztőjét Ludvigh Zoltánt, aki nagyon nagy munkára vállalkozott, amit el is végzett, s a könyvét méltán tekinthetjük sporttörténeti jelentőségűnek. A mintegy 200 oldalas könyv - az első részhez hasonlóan - a Sportline Kft. gondozásában jelent meg.

(Külön köszönet illeti Ludvigh Zoltánt azért, hogy A magyar búvársport kézikönyve II. kötetét megküldte a Búvárkönyvtárnak, így minden érdeklődő számára hozzáférhetővé tette a búvár versenysport egy fontos adattárát. - Szerk. megjegyzése)


KKA