Víz alatti csodák - Maldivra magyar!


2001 június 30. és 2002. június 30. közötti időszakot a világon, de legalábbis Európában az "Olvasás éve"-nek nyilvánították. Gyakorta hallani, hogy veszélyben a "Guttenberg Galaxis", s e veszély elhárításának ügye közös feladat kell, hogy legyen. A BÚVÁRINFÓ e feladatban aktívan részt vett, s részt kíván a jövőben is venni. Igyekeztünk a búvárirodalomról, könyvekről tájékoztatást adni a T. Olvasóinknak, s e hagyományt folytatni is fogjuk.
Az elmúlt két hónapban három búvárkönyv jelent meg. A Magyar Könyvklub nagyszabású vállalkozásáról, Wolfgang Sedelmaier: Nagy búvárkalauzának kiadásáról már decemberben beszámoltunk, s a lap más részén a könyvismertető megtalálható.

Karácsony előtt jelent meg Egidio Trainito: Víz alatti csodák c. műve az Alexandra kiadó gondozásában. A nagyalakú, keményborítós, szép könyv 300 oldalán találhatók információk, az azokat illusztráló több száz színes fotó minden búvár érdeklődésére számot tarthat.
Máté Erzsébet: Maldivra magyar! című, színes fotókkal gazdagon illusztrált könyve a Maldiv-szigeteket olvasmányos útinapló formájában mutatja be.


BÚVÁRINFÓ, 2002. JANUÁR


SZERKESZTŐSÉG