Fedezzük fel együtt a víz alatti világot!


Elkészült az első magyar búvár oktató videófilm!

Kinek a részére készítettük ezt a filmet?

Azoknak, akiket érdekelnek az érdekes és nem mindennapi dolgok, így a búvárkodás is. Azoknak, akik búvártanfolyamra járnak vagy már minősített búvárok, mert egy sor búvárismeretet elsajátíthatnak, felfrissíthetnek a film alapján. A búvároktatóknak, mivel munkájukat megkönnyíti, előadásaikat színesebbé, szemléletesebbé teszi a film.

Miről szól a film?

A nézők megismerkedhetnek a búvárkodás történetével az ókortól napjainkig, a Búvár Világszövetséggel és a búvártanfolyamok rendszerével. A film részletesen és látványosan bemutatja a búvárfelszereléseket és a szabályos használatukat. Megismerkedhetünk a szabadtüdős és légzőkészülékes merülésekkel, a vízbeszállástól a felszínre jövetelig, a merülőpári gyakorlattal és a víz alatti kommunikáció leggyakoribb formájával. A film vállalkozik a merülések során jelentkező egyes fizikai jelenségek és a levegőszámítás magyarázatára, valamint a dekompressziós táblázat bemutatására. Rövid áttekintést kapunk a búvárokra leselkedő egészségkárosodásokról és azokról a módszerekről, eljárásokról melyek segítségével ezek elkerülhetők. A kazetta bepillantást enged a búvár ön- és társmentési technikákba. Végezetül a film összekötő részeiben feltűnnek a víz alatti világ számos ismert és kevésbé ismert, barátságos és érdekes szereplői...

A videó másfél óra időtartamú, feliratos és hangalámondásos.

FIGYELEM! Kizárólag a film alapján nem lehet megtanulni búvárkodni! Javasoljuk, hogy amennyiben a film alapján valaki kedvet kap ehhez a csodálatos sporthoz, végezzen el egy búvártanfolyamot.

A film elkészítését támogatták:
Ifjúsági és Sportminisztérium
Marlin Búvárbolt
Hungarosub Kft.
Magyar Búvár Szövetség
Euro-Hungária Alapítvány

A filmet készítették:
Aquamánia Búváriskola (Nagy Sándor)
Lagoon Búváriskola (Nagy Gábor)
Zöld Vonal Búváriskola (Kollár K. Attila)
Jó videózást, jó tanulást és biztonságos merüléseket kívánnak a film készítői!

"A sport legyen a szenvedélyed!
Drog nélkül tisztán!"


BÚVÁRINFÓ, 1999. MÁRCIUS


SZERKESZTŐSÉG